The gig-economie, een carrière en een levensvisie

Een ondernemende levenshouding is de nieuwe trend geworden in een snel veranderende wereld waarin traditionele zaken weinig houvast meer bieden. Voor een snelgroeiende groep mensen is de invulling van het begrip “werk” veranderd. Vroeger was “werk” iets wat je deed op een kantoor, in ruil voor een salaris. Je probeerde werk te vinden dat zo goed mogelijk bij je paste, in een werkomgeving die je zo leuk mogelijk vond. Als die twee zaken gelukt waren en het salaris was OK, dan had je het goed voor elkaar.

 Steeds meer mensen willen niet meer in dit toch wel dwingende keurslijf zitten. Ze willen, net als Vera, meer vrijheid in hun leven. Vrijheid om het ritme van hun leven zelf te bepalen. Hard werken, genieten van je werk, je gezin én je sociaal leven, je prioriteiten in het leven zelf stellen.

Geen enkele carrière of geen enkele gezinssituatie is nog dezelfde. Ook de digitalisering en sociale media zorgen voor een grotere bewustwording over het vormgeven en invullen van je eigen leven. De grens tussen werk en privé is diffuus geworden. Elk levenspad is uniek en ondernemers beseffen dat.

Ondernemers kiezen bewust voor échte vrijheid: het recht om hun eigen keuzes te maken, maar ook om de consequenties ervan te dragen. Vrijheid en verantwoordelijkheid lopen hier naadloos in elkaar over.

Ze bouwen hun toekomst zelf op basis van hun passie, ideeën, geduld, creativiteit, veerkracht, hard werken en doorzettingsvermogen, maar ze beseffen ook dat ontspanning, quality time, tijd voor de familie en rust minstens even belangrijk zijn voor een leven in balans.

Deze opvallende trend zien we ook steeds meer terugkomen bij jonge mensen en Millennials in nieuwe modellen zoals de gig-economie. Ze streven hun eigen doelen na en weten dat echte vooruitgang en vrijheid er niet komt door òp een kar te gaan zitten maar wel door er zelf aan te trekken.

Online platformen en de sharing-economy hebben het voor professionals gemakkelijk gemaakt om klein te beginnen en hun portfolio en klantenbestand te laten groeien. Door de toenemende digitalisering worden locatie en werk steeds verder ontkoppeld.

Travel Counsellors combineert het beste van beide werelden. Enerzijds ervaar je de vrijheid en voordelen van de gig-economie, maar tegelijkertijd word je vanuit het hoofdkantoor ondersteund met een heel pakket aan omkadering en professionele bijstand. Zo kan jij je concentreren op wat echt voor je telt. Reizen verkopen!

Er ligt een grote toekomst voor zelfstandige professionals, die baas worden en blijven van hun eigen leven – 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Start je carrière bij Travel Counsellors
Back to top