“Ik kom uit een zelfstandig nest, met ouders die met hun schoenwinkel opboksen tegen concurrenten als Torfs maar nu ook Zalando. Na mijn studies toerisme, werkte ik enkele onvergetelijke jaren als reisleider in het buitenland. Bij terugkeer in België startte ik mijn eigen zaak op, een één mans reisagentschap.”

“Ik werk vooral reizen uit op maat van de klanten – en die zijn best veeleisend. Maar ze weten: Wout lost het wel op! Ik hou ervan een perfecte reis in elkaar te puzzelen, die de verwachtingen overtreft. De zaken gaan vrij goed, maar het is knokken.”

“Wat ik echt onderschat heb, is de administratie die erbij komt kijken als je volledig zelfstandig werkt. Het is een kip/ei verhaal: ik ben nog niet lang bezig, dus ik heb het kapitaal niet om zware technologische investeringen te doen. Terwijl ik technologie echt nodig heb om te kunnen groeien. Best frustrerend, maar onvermijdelijk. Dacht ik.”

“Tot ik op één of ander toerisme event een Travel Counsellor tegen het lijf liep. Zij vertelde me over de organisatie, de investeringen in systemen, opleidingen en de wereldwijde contracten met grote en kleinere partijen. Airlines, DMC’s, TO’s … de lijst was indrukwekkend.”

“Om een lang verhaal kort te maken: ik ben nu zelf Travel Counsellor. Ik werk nog steeds alleen, als zelfstandig zaakvoerder, maar ik werk met de tools en de methodes van een groot bedrijf. Centraal staat voor mij Phenix, het state-of-the-art in house boekingssysteem. Dat is het kloppend hart van mijn onderneming geworden.”

“Mijn klanten zijn onder de indruk van de snelheid van reageren, van mijn professioneel uitgevoerde documenten en van mijn creatieve voorstellen, mét snelle bevestigingen van overal ter wereld. En van mijn competitieve prijzen, terwijl ik er best een mooie marge voor mezelf in calculeer.”

“Ik ben een zelfstandig ondernemer, en ik vaar een succesvolle koers onder de Travel Counsellors vlag!”

Steven, boezemvriend van Wout:“Ik ken Wout al van toen we nog kleine kinderen waren. Ik merk dat hij als Travel Counsellor rust in zijn hoofd gekregen heeft. Er is orde in zijn chaos, er is focus in zijn werkwijze. Dat had hij nodig, en ik zie hem groeien. Als professional, maar ook als mens.” 

Jos en Mia, ouders van Wout:
“Wij hebben altijd héél hard gewerkt als zelfstandigen. Eerlijk gezegd: het is een slopend bestaan, met heel wat tijd die naar administratie gaat.  Maar bij Wout is dat toch anders, blijkbaar. Als wij zien hoe hij vanop zijn smartphone zijn zaak kan sturen en beheren – nou, dat is een andere wereld, hoor!”

Start je carrière bij Travel Counsellors
Back to top